Top 8 produse biologice pentru îmbunătățirea sănătății solului, nutriția și stimularea plantelor

Tot mai mulți fermieri își îndreaptă atenția către produsele biologice și trec de la un sistem complet chimic la unul de agricultură integrată.

Există mai multe motive pentru aceasta: creșterea conștientizării fermierilor, schimbarea abordării de la utilizarea de către consumatori a resurselor naturale la agricultură responsabilă, restricțiile legislative (UE a adoptat mai multe legi care restricționează utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor chimice). Mai mult, datorită creșterii prețurilor gazului natural, prețurile îngrășămintelor minerale au crescut corespunzător. În acest caz, produsele biologice ar putea deveni alternative economic viabile.

În general, trecerea de la agricultura convențională la cea integrată și biologică ar trebui să fie graduală și cuprinzătoare. Specialiștii Agrotechnick Solutions practică o abordare individuală pentru fiecare câmp, în funcție de condițiile de creștere, tehnologia de tratare, condițiile solului, intensitatea rotației culturilor. Recomandăm și adaptăm soluții diferite pentru fiecare caz.

De exemplu, ECOSTERN este un îngrășământ biologic pentru descompunerea eficientă a reziduurilor de culturi, în special a plantelor cu descompunere grea și pentru îmbunătățirea sănătății solului. Conține factorul eficient – sporii și miceliul fungilor Trichoderma, precum și un set de spori și celule vii ale bacteriilor naturale care distrug celuloza. Numărul total de celule viabile este de 2.5×109 CFU/cm3.

AZOTOHELP și-a câștigat deja popularitatea în Europa. AZOTOHELP este un biostimulator bazat pe bacteriile fixatoare de azot Azotobacter chroococcum. Numărul total de celule viabile este de 1,0×109 CFU/cm3. AZOTOHELP fixează activ azotul molecular atmosferic și îmbogățește solul cu până la 60 kg/ha (în medie – 20 kg/ha).

Numărul de teste de teren, precum și cele științifice au dovedit eficacitatea biostimulatorului. De exemplu, în vara anului 2021, în Rütenbrock, Germania, AZOTOHELP a fost aplicat împreună cu tuberculi de cartofi înainte de plantare, în doză de 0,5 l/t. Rezultatele au arătat că randamentul cartofilor tratați cu AZOTOHELP a fost cu 4,9 t/ha mai mare decât la lotul de control. În plus, conținutul de amidon a fost, de asemenea, mai mare cu 2,55 t/ha. În plus, fermierul a remarcat o sănătate mai bună a plantelor tratate cu AZOTOHELP în timpul sezonului de creștere. Este aprobat pentru agricultura organică.

GROUNDFIX este un bioîngrășământ pentru mobilizarea de fosfor și potasiu și fixarea azotului. Aplicarea pentru cultivarea de floarea-soarelui la o rată de 3 l/ha a dus la o creștere de 300 kg/ha, 5 l/ha – 500 kg/ha, iar 8 l/ha – 1 t/ha, împreună cu aplicarea de NPK, dar la o rată redusă cu 30%. Efectul asupra porumbului este de asemenea vizibil.

Groundfix conține factorul eficient – celulele bacteriilor Bacillus subtilis, Bacillus megaterium var. phosphaticum, Azotobacter chroococcum, Enterobacter, Paenibacillus polymyxa. Numărul total de celule viabile este între (0,5 – 1,5) ×109 CFU/cm3. Groundfix este confirmat pentru agricultura organică, de asemenea. Citiți mai multe și despre GROUNDFIX EXTREME – formula îmbunătățită pentru a face performanță în condiții de secetă extremă.

RIZOLINE este un amendament al solului pentru leguminoase, înregistrat în UE și confirmat de principalele autorități de certificare organică – FiBL, Demeter International, Bioland. RIZOLINE conține tulpini simbiotice cu principalele culturi de leguminoase Bradyrhizobium, Rhizobium etc. Mai mult de 600 000 ha de teren arabil din întreaga lume au fost deja tratate cu RIZOLINE. Randamentul suplimentar mediu după utilizare este de +3.5 c/ha.

MYCOFRIEND este un produs micorizic complex care stimulează formarea micorizei. Datorită eficacității sale, biopreparatul a câștigat popularitate în țările europene. Acesta conține un complex de ciuperci formatoare de micoriză – Glomus, Trichoderma; microorganisme care sprijină formarea micorizei și a rizosferei plantelor: Streptomyces sp., Pseudomonas Fluorescens; bacterii care mobilizează fosfat: Bacillius Megaterium var. phosphaticum, Bacillus Subtilis, Bacillus Muciloginosus, Enterobacter sp., numărul total de celule viabile fiind (1.0-1.5) x108 UFC/ml.

Preparatul poate fi utilizat în agricultura organică. Produsul biologic este disponibil în formulă lichidă și pe bază de turbă, având o compoziție și o titrare identice pentru a îmbunătăți eficacitatea aplicării.

LIPOSAM este un agent adeziv biologic unic care previne spălarea substanțelor nutritive, biostimulatorilor și produselor de protecție a plantelor de pe suprafețe și îmbunătățește rezistența plantelor la factorii de stres. Biopreparatul este un produs ecologic pur bazat pe un complex de polimeri naturali produs cu ajutorul microorganismelor. LIPOSAM este permis pentru agricultura organică.

ORGANIC-BALANCE – biopreparat pentru stimularea creșterii și gestionarea stresului plantelor.

Biopreparatul se bazează pe bacterii vii, cum ar fi: bacterii fixatoare de azot care furnizează plantei azot, bacterii care mobilizează fosforul și potasiul, care transformă compușii dificili pentru asimilare în forme accesibile plantelor.

COMPONAZA este un biologic pentru formarea accelerată a compostului. Creează o microfloră favorabilă, elimină mirosul și îmbogățește solul cu nutrienți. Biopreparatul crește fertilitatea solului și îmbunătățește activitatea sa biologică. Conține bacterii viabile și eficiente Bacillus subtilis, Rodex, ciuperci din genul Trichoderma și altele. Numărul total de celule viabile este între 1.0-109 UFC/cm3.

 

Agrotechnik Solutions oferă fermierilor nu doar preparate, ci și soluții și oportunități, astfel încât, în final, să obțină atât profituri suplimentare, cât și beneficii pentru ecosistem. Preparatele biologice îmbunătățesc condiția biotei din sol, permițând plantei să facă față mai bine provocărilor. Nu există rezistență la biologice.

Rolul microoganismelor este subestimat. Utilizarea biopreparaților este cel mai accesibil și economic fezabil instrument pentru îmbogățirea solului, nutriția și stimularea plantelor. Contribuția acestor produse la creșterea randamentelor din ferme este dovedită în fermele din România!