Liposam Bio Glue este un produs studiat pentru menținerea silicvelor și al păstăilor închise la culturile de rapiță, soia, muștar și mazăre.
- Descriere
- Efect de aplicare
- Caracteristicile aplicației
- Compoziție
- Mod de utilizare si dozare
- Condiții de depozitare
Efect de aplicare
- formează o rețea flexibilă, elastică, care este capabilă să se întindă și să se lipească;
- asigură maturarea naturală atât a nivelurilor inferioare, cât și a celor superioare ale culturilor tehnice și de leguminoase;
- respirația și fotosinteza plantei sunt libere;
- favorizează acumularea de ulei în semințele oleaginoase și proteine în leguminoase în ultimele 3-4 săptămâni;
- reglează cantitatea de umiditate din păstăi și boluri.
- protejează plantele de condițiile meteorologice nefavorabile (secetă, arsuri, vânt, ploaie etc);
- prelungește perioada de valabilitate a fructelor.
Caracteristicile aplicației
Biocleiul este utilizat sub formă de soluție de apă. Dizolvarea se efectuează treptat. Rata necesară a preparatului se agită în apă (1:1) până la o soluție omogenă, adăugând apă în doze mici la volumul necesar tratamentului. Soluția rezultată a biocleiului se aplică conform ratelor specificate în tabel. Plantele sunt pulverizate în pământ sau pe cale aeriană în 2-4 săptămâni înainte de recoltare, la temperaturi cuprinse între 5 °C și 30 °C.
Bio-clei pentru a preveni crăparea fructelor din culturile tehnice și de leguminoase.
Compoziție
Compoziție de biopolimeri naturali cu proprietăți adezive.
Mod de utilizare si dozare
Doze de aplicare recomandate în agricultura integrată și ecologică
Denumire | Metoda de tratament | Perioada de tratament | |||||
Pulverizare la sol | Tratament aerian | ||||||
Din avion | Din planorul manual | ||||||
Bioclei, l/ha | Soluție de lucru, l/ha | Bioclei, l/ha | Soluție de lucru, l/ha | Bioclei, l/ha | Soluție de lucru, l/ha | ||
Rapiță, muștar | 0,7-1,5 | 150,0-300,0 | 0,7-1,5 | 50,0-100,0 | 0,5-0,8 | 6,0-12,0 | Cu 2-4 săptămâni înainte de recoltare, când păstăile din stratul inferior devin maro și se răsucesc într-o curbă în formă de „U” fără a se crăpa de-a lungul îmbinării |
Soia, mazăre, fasole, fasole, legume, in, bumbac | 1,0-2,0 | În stadiul de coacere industrială și biologică | |||||
Culturi horticole, fructe de pădure și struguri | 2-4 săptămâni înainte de recoltare |
Utilizarea prevăzută:
- pentru lipire,pentru a preveni fisurarea și pierderea recoltei.
Utilizat pentru :
- păstăi de rapiță, muștar, soia, mazăre, fasole;
- capsule de in, bumbac;
- fructele pomilor de grădină, fructe de pădure și struguri.
Condiții de depozitare
A se păstra într-un ambalaj sigilat la o temperatură de 0 °C – 20 °C.