Îngrășăminte foliare BIO pentru creșterea randamentului din ferme

Ingrășămintele foliare de la Agrotechnik Solutions reprezintă un real ajutor pentru plantele care au suferit un stres, cum ar fi salinitate mare, secetă sau temperaturi scăzute. Cu o gamă largă de produse în portofoliu, Agrotechnik Solutions răspunde cerințelor pentru toate tipurile de culturi, indiferent de mărimea fermei. În plus, specialiștii în agricultură ai companiei vă pot ghida în modul de aplicare a substanțelor foliare – atât din punctul de vedere al procentajelor cât și al perioadelor optime de aplicare.

Consultați aici produsele Agrotechnik Solutions!

Utilizarea îngrășămintelor foliare prezintă mai multe avantaje importante în agricultură:

Absorbție rapidă: Îngrășămintele foliare sunt absorbite rapid de plante prin frunze și tulpini, ceea ce permite o livrare eficientă a nutrienților esențiali în timp util. Acest lucru este recomandat în situațiile în care solul este sărac în anumite nutrienți sau când plantele au nevoie de un impuls rapid pentru a-și maximiza potențialul de creștere.

Corectarea rapidă a deficiențelor nutriționale: Prin aplicarea directă pe frunze, îngrășămintele foliare ajută la corectarea rapidă a deficiențelor de nutrienți în plante. Astfel, acestea reprezintă instrumente eficiente pentru a rezolva rapid problemele legate de nutriție, cum ar fi cloroză sau alte simptome de deficiențe nutriționale.

Eficiență sporită: Deoarece nutrienții sunt aplicați direct pe frunze, îngrășămintele foliare pot fi mai eficiente în utilizarea nutrienților decât îngrășămintele aplicate în sol, unde pot exista pierderi.

Flexibilitate în aplicare: Utilizarea îngrășămintelor foliare oferă o flexibilitate crescută în gestionarea nutriției plantelor, deoarece pot fi aplicate în orice moment al ciclului de creștere și pot fi adaptate la nevoile specifice ale plantelor sau condițiilor de mediu.

Combaterea stresului abiotic: Îngrășămintele foliare pot fi folosite pentru a ajuta plantele să facă față mai bine stresului abiotic, cum ar fi seceta, temperaturile extreme sau alte condiții nefavorabile, furnizându-le nutrienții necesari pentru a-și menține sănătatea și rezistența.

Creșterea randamentului și calității recoltei: Prin asigurarea unui aport optim de nutrienți, îngrășămintele foliare pot contribui la creșterea randamentului și calității recoltei, îmbunătățind dimensiunea, culoarea și valoarea nutritivă a produselor agricole.

Utilizarea îngrășămintelor foliare oferă numeroase avantaje în ceea ce privește eficiența și eficacitatea în livrarea nutrienților esențiali plantelor, contribuind astfel la obținerea unor recolte mai sănătoase și mai bogate.