Sigur pentru fermieri: PACHETUL STOPSTRESS – crește eficiența culturilor

Gestionarea stresului culturilor este o parte importantă care asigură o recoltă bogată. Echipa de ingineri agronomi ai Agrotechnik Solutions recomandă utilizarea pachetului “STOPSTRESS” pentru a stopa pierderile datorate lipsei apei, a nutrienților din sol și a temperaturilor ridicate.

“STOPSTRESS” se bazează pe aplicarea complexă a trei preparate microbiene: ORGANIC-BALANCE®, AZOTOHELP® și LIPOSAM® adeziv.

Plantele au mai multe mecanisme de apărare împotriva stresului, acestea fiind:

 • Accumularea de aminoacizi și zaharuri solubile în celule;
 • Menținerea unei concentrații de antioxidanți;
 • Promovarea saturației de acizi grași în membranele celulare;
 • Dezvoltarea unor straturi ceroase în jurul rădăcinilor care previn pierderea apei;
 • Asigurarea unor niveluri sănătoase de enzime.

PROGRAMUL INOVATOR “STOPSTRESS” ESTE COMBINAȚIA PERFECTĂ DE PREPARATE MICROBIENE CARE AJUTĂ PLANTELE SĂ EVITE FACTORII DE STRES.

Principalele avantaje ale programului inovator “STOPSTRESS”:

 • Crește rezistența plantelor la factorii de stres: biotici, antropogenici, climatici, edafici
 • Reduce toxicitatea pesticidelor chimice
 • Accelerază regenerarea creșterii și dezvoltarea culturilor de iarnă, după iarnă

Recomandări pentru aplicare:

 • Înainte de apariția factorilor de stres pentru a asigura toleranța plantelor la stress
 • În mod simultan cu factorii de stres asupra plantei pentru a reduce încărcătura de stress
 • După un factor de stres pentru a restabili procesele de creștere
 • Pentru hrănirea foliară a culturilor

DE CE APLICAREA PRODUSELOR BIOLOGICE ANTI-STRES ESTE CELE MAI BUNĂ OPȚIUNE?

În primul rând, mecanismele fiziologice ale plantelor permit acumularea diferiților aminoacizi și zaharuri solubile în celule pentru a rezista împotriva diverselor stresuri. În plus față de bacterii, preparatul (sub formă lichidă) conține și produsele vitale pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Prin urmare, imediat după aplicarea pe plante, începe procesul natural de absorbție a acestor metabolite (fitohormoni, vitamine, aminoacizi).

Deoarece vorbim despre organisme vii, aminoacizii produși de organismele vii (de exemplu, bacteriile) vor fi mai eficienți pentru plante în perioada de stres decât analogul sintetic. În preparatele distribuite de Agrotechnik Solutions, se găsesc bacterii care interacționează în mod natural cu plantele în ecosistem.

“STOPSTRESS” este util pentru toate tipurile de culturi, inclusiv cereale, legume, fructe și fructe de pădure, precum și plante tehnice și decorative.

Așa cum arată practica, eficacitatea aplicării “STOPSTRESS” este de peste 92%. Producătorul, BTU-CENTRU a efectuat peste 45 de teste cu programul STOPSTRESS pe diferite culturi.

Fiecare produs care alcătuiește pachetul inovativ “STOPSTRESS” aduce din calitățile lui în susținerea culturilor.

ORGANIC-BALANCE® este un biostimulator, un component de bază al programului “STOPSTRESS”. Asigură nutriția echilibrată a plantelor și crește rezistența acestora la stres. Compoziția preparatului microbial include microorganisme vitale: Bacillus subtilis, Lactobacillus, Paenibacillus polymyxa, Azotobacter chroococcum, Enterococcus. Titlul total al preparatului este peste 1×109 UFC/ml. Ratele eficiente de aplicare sunt de 0,2-0,5 l/ha (în vegetație); 0,15-6 l/t (tratamentul semințelor). ORGANIC-BALANCE® îndeplinește două funcții principale: îmbunătățirea nutriției și a imunității.

AZOTOHELP® este un bioactivator pentru promovarea creșterii și nutriția plantelor, bazat pe bacteriile fixatoare de azot Azotobacter chroococcum, cu un titru mai mare de 1,0×109 UFC/cm3. Cercetările științifice și de teren menționează că, coloniile de Azotobacter chroococcum sunt capabile să fixeze și să proceseze în formă disponibilă pentru plante o medie de 20 kg/ha de azot, cu o valoare maximă înregistrată de 60 kg/ha. Cantitatea suplimentară de azot pe care AZOTOHELP o poate furniza depinde de condițiile specifice ale câmpului, cum ar fi tipul de sol, pH-ul, nivelul de umiditate, nivelul de fosfor și potasiu disponibil în sol și altele.

În plus, prin producerea de compuși azotici, bacteriile din compoziția AZOTOHELP eliberează hormoni vegetali, care stimulează creșterea plantelor.

Producătorul AZOTOHELP distribuit în România de Agrotechnik Solutions, a efectuat peste 370 de cercetări cu AZOTOHELP® în 12 țări din Europa. Mai mult de 87% dintre fermieri au obținut rezultate pozitive, unde veniturile acoperă costurile de aplicare. Venitul suplimentar mediu pe hectar este de peste 170 $/ha.

LIPOSAM® este un agent adeziv biologic care previne spălarea substanțelor nutritive, a produselor de protecție a plantelor și a biostimulatorilor de suprafață și îmbunătățește rezistența plantelor la factorii de stres. LIPOSAM® este un produs ecologic pur, bazat pe un complex de exooligopolizaharide naturale. Preparatul microbial formează o rețea elastică protectorie care acoperă ușor organele plantei, reține umiditatea și asigură procese bune de creștere, respirație și fotosinteză.

Avantajele competitive ale LIPOSAM®:

 • fixează biopreparatele și alte preparate de protecție și nutriție a plantelor pe materialul de plantare;
 • formează o rețea elastică protectorie care reține umiditatea;
 • asigură eficiența ridicată a erbicidelor pentru sol în condiții meteorologice nefavorabile;
 • funcționează într-un interval larg de temperaturi;
 • sorbent-transportor, acționează ca antistresant și crește toleranța la secetă a plantelor;
 • agent biostick-transportor, compatibil în amestecuri de rezervor cu cele mai active substanțe.

LIPOSAM® conține biopolimer de origine bacteriană și este permis în agricultura organică.

De asemenea, eficiența confirmată a LIPOSAM® este dovedită prin testarea acestuia în 12 țări din întreaga lume, atât în agricultura organică, cât și în managementul integrat al dăunătorilor (MID). Anual, mai mult de 2 milioane de hectare de teren agricol sunt tratate cu LIPOSAM®. Eficiența aplicării preparatului, care duce la creșterea producției și, implicit, la profituri, a fost remarcată de 86% dintre fermieri.

Astfel, microorganismele din ORGANIC-BALANCE® și AZOTOHELP® furnizează plantei aminoacizi, care participă la metabolism, servesc ca material de construcție pentru formarea celulelor (dezvoltare și creștere) și îndeplinesc multe alte funcții vitale în organismele vegetale. Proteinele sunt sintetizate din aminoacizi, iar rezistența plantei la condițiile de stres și depășirea consecințelor acestora depind de compoziția sa calitativă și cantitativă în plante. Bacteriile conținute în ORGANIC-BALANCE® produc, de asemenea, fitohormoni și vitamine.

În plus, LIPOSAM® va asigura o mai bună penetrare a biostimulatorilor și va prelungi timpul de retenție. În plus, acest biopreparat va reduce stresul cauzat de efectele nocive ale pesticidelor datorită capacității bune de absorbție a polimerilor.

Toate preparatele incluse în program au un efect blând și nu duc la supradozaj. Complexul de preparate este aplicat împreună cu aplicarea erbicidelor – în avans sau în etapele inițiale ale stresului.

Programul inovator “STOPSTRESS” reprezintă o soluție eficientă în gestionarea stresului culturilor. El poate fi aplicat în avans, înainte de acțiunea unui factor de stres pentru a asigura stabilitatea plantelor sau după acțiunea unui stresor pentru a restabili procesele de creștere. În timpul stresului, creșterea și dezvoltarea plantelor sunt inhibate, absorbția nutrienților se deteriorează, iar produsele fotosintezei încetează să intre în sistemul radicular. Plantele consumă o cantitate imensă de energie pentru a supraviețui și, ca rezultat, sub stres prelungit, aproape nu mai au puterea de a forma o recoltă. Prin urmare, după încheierea factorilor de stres, este foarte important să se aplice “STOPSTRESS” pentru a ajuta plantele să se recupereze mai repede și pentru a accelera procesele metabolice.

———-

Pentru comenzi:

E-mail: office@agrotechnik-solutions.ro

Telefon: 0758 315 625